Zlín

28.11.2015 20:36

V pátek 27. 10. nás čekal další daleký výjezd na Moravu do Zlína. Ve 13 hodin se autobusová posádka Hradečáků schází před zimním stadionem a vyrážíme na naši téměř 4 hodinovou cestu. Cesta celkem ubíhá, popíjí se, zpívá se a někteří pouze odpočívají. Po příjezdu do Zlína se přesunujeme k zimáku, kde kupujeme lístky. Jsme upozorňovány ,že na stadionu je přítomná také skupinka spřátelená se Zlínem a to Ultras Trenčín. Na stadion projdete přes běžnou prohlídku i v zjevně podnapilém stavu se pár našich fanoušků bez problému dostalo na stadion, pořadalská služba jim pouze domluvila jak se chovat na stadionu aby nebyli žádné problémy a následně nemuseli býti vyvedeni.

Do sektoru se dostáváme několik minut před zápasem. Schází se nás nakonec asi 50 hlav. Megafon si vzala Zaza a první třetině je fandění na velmi dobré úrovni. Fandí téměř všichni v sektoru, střídáme chorály a pokřiky a užíváme si to. Na ledové ploše v první třetině gól nepadl a je to 0:0. Antonín Honejsek bohužel neproměnil trestné střílení.

Ve druhé třetině jde úroveň fandění dolů. Moc tomu nepomáhá ani výsledek na ledě, který byl po dvou třetinách 2:0 pro domácí.

Ve třetí třetině jde však support neskutečně nahoru. Fandíme z plných plic a u chorálu Hradečáci, vyzkoušíme všechny blbosti, které napadnou. Poté Bohumil Jank snižuje v oslabení na 2:1 a euforie v našem sektoru dosahuje vrcholu. Až do konce, jedem ve skvělém tempu i když se našim hráčům už nepodařilo vyrovnat.

Na stadionu bylo necelých 4 tisíce diváků. Domácí kotel vypadal opticky velice dobře, ale v našem sektoru moc slyšet nebyli. V domácím sektoru po celý zápas visí vlajka Dukla Trenčín.

Po zápase se vydáváme k autobusu. Před halou jsme provokováni několika domácími fanoušky, všechno však ukončují těžkooděnci. Při cestě k autobusu nás opět provokují zlínští fanoušci, vzniká několik hloučků, při kterých padá pár ran, jednoho našeho chtěli přejet autem, pak opět nastupují těžkooděnci a situaci uklidňují. U autobusu přichází skupinka z Dukly Trenčín, během níž také probíhá výměna názorů. Do třetice zasahují těžkooděnci, kteří nás jménem zákona vyzívají, abychom nastoupili do autobusu. Po chvíli provokování zlíňáků nastupujeme do autobusu a vyrážíme do Hradce. V autobuse se nejdříve řeší události a poté už se spí. O půlnoci dorážíme domů a rozcházíme se.

Celkově byl výjezd povedený a fandění 1. a hlavně 3. třetinu bylo skvělé a měli bychom toto předvést již v neděli na domácím zápase s Chomutovem. Jediné co chybělo, byli 3 body.

Kontakt

ultras mechov ultrasmechov@seznam.cz