Plzen

22.11.2015 21:22

V pátek se konal výjezd do města piva, tedy Plzně. Bohužel nedošlo k naplnění autobusu, tudíž mnoho lidí jelo po vlastní ose a někteří jeli mikro busem pro šestnáct lidí. Cesta před Prahu byla celkem na pohodu až na sychravé počasí, které nás provázelo celý výjezd. Před Prahou jsme stavěli na občerstvení a zjistili jsme, že Praha je totálně ucpaná. Stupeň dopravy 5 na jižní spojce znamená veřejné parkoviště, proto jsme zvolili jinou cestu Prahou a to, že většina z nás se poprvé projela slavným tunelem Blanka. Malé zdržení nás čekalo na konci Prahy, ale pak jsme opět najeli na dálnici a byl klid až do Plzně.

Před Home Monitoring Arénou probíhalo vše v poklidu. Koupili jsme lístky a šli jsme do sektoru. V kotli a blízkých prostorech se nás schází kolem 60. Jedna z novinek byl nový speaker! Birkow se nemohl výjezdu účastnit, takže se megafonu chytil Bíťa.

 Mám přání si tuto pozici taky vyzkoušet, ale bohužel když už náhodou nemůže Birkow na výjezd jede jen jeden bubeník, takže mám jinou úlohu, než je megafon. Ale to jen taková vsuvka. Bíťa byl před začátkem silně nervózní a po naší domluvě, že si budeme radit a pomáhat se šlo na věc. Bíťa, ač zatím speakrováním nepolíben, jel od začátku ve výborném tempu. První třetina byla na ledě i v hledišti tradičně nejslabší. Support byl ovlivněn špatnou hrou na ledě, což by se ale stávat nemělo! V poslední minutě snížil Jarda Kudrna na 2:1. Co stojí za zmínku ohledně první třetiny je support domácích, který jsem tentokrát ani já neslyšela kromě pokřiku modrobílá Plzeň a asi 10x jsme si vyslechli zkurvenej Hradec. Na začátku zápasu měla Plzeň choreo, které se skládalo z modrých a bílých pruhů igelitu a mezi nimi se objevili obouručky s nápisem Škodováci.

Druhá třetina byla z pohledu hokeje i supportu lepší. Hráči začali Plzeň přehrávat, plzeňský support byl žalostný a my si jeli svou šou! Dočkali jsme se i vyrovnání na 2:2 od Rasti Deje, ale bohužel pár vteřin před koncem druhé třetiny se domácí opět ujmuli vedení. Chvíli před gólem na 2:3 se dostal Kudrnka do úniku, kde se snažil napodobit Hertla, ale puk se zastavil o brankovou konstrukci.

Ve třetí třetině byl na ledě prakticky jen jeden tým. Plzeň nevěděla, kde jim hlava stojí, ale kluci se ne a ne trefit. Skoro v půlce třetí třetiny vyrovnal Kuko. Hradec byl na koni, ale víc branek se vstřelit nepodařilo. Náš support byl výborný. Bíťa střídal chorály s pokřiky a projeli jsme snad celý repertoár. Největší úspěch měl nejnovější chorál Hradečáci, zato Tribuna prostě upadá. Je to smutný, že chorál co nás tak zdobil, řve deset lidí z 60.

V prodloužení gól nepadl, takže následovaly naše „oblíbené“ nájezdy. V nich uspěl Bednář a exceloval Káca, který pochytal všechny Plzeňáky. S hráči jsme si dali děkovačku a zazněla i odpovídačka Červená, žlutá, bílá. Pak jsme si na závěr zazpívali ještě chorál Hradečáci a šlo se pomalu k mikrobusu. Venku nás čekal kordon policajtů a 3 „drsný“ kluci s kapucou na hlavě. Počkali jsme, až jedno auto v poklidu odjede a naskákali jsme do busu i s třemi děvčaty navíc. Ty jeli autem samy do Plzně a báli jsme se, aby se tři zmiňovaní hoši do nich nepustili, takže jsme je dovezli k Lidlu na parkoviště, kde měli své auto a díky dopravnímu kolapsu v Plzni, využil Kocour příležitosti a doběhl pro klobásky a chleba do již zmiňovaného obchoďáku. Cesta domů už probíhala standardně v klídku.

Velké pozitivum vidím v Biťovi, který se megafonu zhostil opravdu na výbornou! Párkrát jsme si něco ujasňovali, ale jinak naprostá paráda! Krom první třetiny se fandilo obstojně a ostudu jsme rozhodně neudělali. Hráči se po první, ne moc koukatelné třetině, zvedli a začali hrát svou hru. Další super zpráva je že první extraligový bod si připsal náš odchovanec Filip Hronek. Je mi líto, že nám opravdu upadá Tribuna. Ať už je to doma nebo venku není to ono a je to veliká škoda. Na support domácích můžu říct, že krom řvaní zkurvenej Hradec a modrobílá Plzeň jsem neslyšela nic určitého. Byl slyšet pouze a jen občas buben, ale lidi nechaly asi hlasivky doma. A ještě jedno negativum na domácí fans se najde a to počet lidí na zimáku. Druhý tým tabulky a na zimák si nenašlo cestu ani 4 tisíce lidí.

Kontakt

ultras mechov ultrasmechov@seznam.cz