Mladá Boleslav

12.01.2016 19:03

Na neděli 10.1. nám připadnul výjezd do nedaleké Mladé Boleslavi. I přes příhodný den i vzdálenost se bohužel nepodařilo vypravit 2 autobusy. Autobusová posádka se schází před zimákem ve 14 hodin a vyráží na cestu, která ubíhá celkem v poklidu, popíjí se a hodinu před zápasem dorážíme k zimnímu stadionu v Boleslavi. Kupujeme lístky, vcházíme do sektoru bez kontroly od pořadatelů.

V sektoru se schází přibližně 100 hlav Hradečáků a dalších 20 se usadilo ve vedlejším sektoru. V sektoru na stání jsou dvě vlajky. Je to vlajka Unit Boys a Fans HK Union.

Na první třetinu si megafon bere Birkow a rozjíždíme náš support, který od začátku je na velmi dobré úrovni. Fandění se však zarazí po 15-ti minutách, kdy se domácí ujímají vedení, poté je to spíš takové čekání na konec třetiny.

Ve druhé třetině se k megafonu staví Bíťa a vlil novou krev do žil, úroveň supportu se zvedá mnohonásobně. Chorály držíme dlouho, pokřiky vyplňujeme prázdná místa. Do podpory se zapojují fanoušci ve vedlejším sektoru. Na ledě naši hokejisté inkasují minutu před koncem druhý gól a končí druhá třetina.

Před třetí třetinou se pozice u megafonu opět střídá a zpátky si ji vzal Birkow. Support si na začátku udržel stejnou úroveň jako ve druhé třetině. Po našem snížení Brianem Ihnačákem, se náš sektor dostal do varu a po zbytek zápasu už nevychladnul. Pod kotel ještě přiložil Roman Kukumberg, který v čase 58:41 vyrovnává.

Bavíme se i v prodloužení a na nájezdy, ve kterých nám druhý bod vystřelil Brian Ihnačák. Užíváme si závěrečnou děkovačku a ještě chvíli okupujeme zimák a poté se vydáváme k autobusu.

Přibližně 150-hlavý kotel domácích střídal lepší a horší chvíle. Optickou prezentaci neměl žádnou, pouze po gólech vytahoval sektorovou vlajku.

Zpáteční cesta probíhá poklidně. Popíjí se, chvíli se zpívá, chvíli se odpočívá. Cestou byly dvě zastávky, ale i tak po desáté hodině dorážíme do HK a rozcházíme se domů nebo do hospod.

Video UBHK www.youtube.com/watch?v=Vjl_0-t455g&feature=youtu.be

Kontakt

ultras mechov ultrasmechov@seznam.cz