Litvínov

03.11.2015 18:33

První listopadový den nás čekal výjezd do mistrovského Litvínova. Odjezd busu je plánován už na 13:30, aby se stihla žranice v místních stáncích. Z Hradce vyjíždí jeden plný bus a několik aut. Škoda jen, že se nepodařilo vypravit dva busy, protože i nečlena fanclubu vyšel dvojvýjezd do Vítkovic a Litvínova 300,-! Cesta v autobuse probíhá v klidu. Popíjíme u nás velice oblíbeného myslivce a šampaňské, zpíváme chorály a pojídáme tatarák.

 Kousek za Prahou stavíme na benzínce. Pod dozorem policie která netrpělivě vyhlíží fotbalové fanoušky Slávie na cestě do Teplic si nakupujeme další občerstvení a pokračujeme v cestě. U zimáku stojíme cca 45 minut před zápasem. K našemu zděšení se z loňska dost změnilo. Lístek, který do minulé sezóny stál 100 korun, stojí o 40 korun více. Další zděšení je, že výrazně ubylo stánků před zimákem. Hlavně stánek s klobásami přímo před vchodem kudy chodí hosté. Mistrovská euforie bohužel nebyla nikde vidět. Návštěva díky výsledkům není valná a je to poznat už před zápasem. Ještě nutno doplnit, že do Litvínova s námi přicestoval i nový megafon, který je silnější než předchozí a premiéru měl velmi kvalitní.

V sektoru se nachází cca 80 Hradečáků. Náš support je od prvních minut velice kvalitní a je vidět, kdo bude na stadionu Ivana Hlinky doma. Podle mě jsme předčili vynikající výkon z Vítkovic, protože tohle byl opravdu večírek. Jedeme všechny chorály co máme a každý se několikrát opakuje. Velice nám pomáhá i výkon hokejek, protože po první třetině vedeme 3:0. Ve druhé třetině rozjíždíme nový chorál převzatý od Rosenborgu. Text není opravdu těžký a chorál se chytá opravdu výborně! Z prvotních obav zda se chorál chytí nás vyvádějí další fanoušci, kteří jej jeli pořád dál. (Video: https://www.youtube.com/watch?v=X0HxxoMDrQg&list=PLZsijMjZIiFtV0HdMCuD2Ial68_ZxjQPl&index=13)

 Ve druhé třetině si fandění opravdu užíváme, i když na ledě jsme byli v druhé periodě horší tým. Klasicky jedeme battle a po něm zůstáváme rozděleni na půlku a jedna půlka řve „Gól, gól, gól dej Hradec gól“ a druhá pokračuje „ať celej zimák zakřičí“ a všichni GÓL! Ve třetí třetině pokračujeme v dokonalém fandění. Opět rozjíždíme nový chorál Hradečáci, který má prostě koule a samozřejmě probíhají i naháči. Hradec vyhrál 5:1 škoda, že Kácovi nebylo dopřáno další čisté konto, když o něj přišel 2 minuty před koncem. Při děkovačce ještě dozníval chorál Hradečáci a hráči s námi skákali do rytmu chorálu. Když kluci zašli do kabiny, vyvolali jsme si je opět ven. Po pár minutách opravdu dorazili někteří už i bez bruslí. Dali jsme ještě jednou děkovačku a nabrali jsme směr autobus.  

Support domácích je ….. nepopsatelný. Jediné, co jsem slyšel za celý zápas byl občas buben, ale bez pokřiků či chorálů, my chceme gól (2x) a několikrát éééééj když měli domácí hokejisté šanci. Jinak absolutně nic. Domácí hlasatel oznámil přes 4200 diváků, což mě osobně přijde teda víc. Jinak se k Litvínovu vyjádřit nemohu, protože jejich „support“ jsem neslyšel. 

V autobuse zpíváme neustále dokola nový chorál Hradečáci. Před Prahou zastavujeme na benzince s mekáčem. Na benzinu nás nepustili kvůli již zmiňovaným slavistickým fotbalovým fanouškům. Par lidí si dalo něco v mekáči. Tam seděla také skupinka fanoušků pražské Slávie. Vše probýhá naprosto v klidu. My si tak nakupujeme a pokračujeme dál v naší cestě.  Ještě jednu benzinku dáváme za Prahou, kam už nás pustí. Na každé benzině se samozřejmě vylepují vlepky s motivy Hradce. Domů se dostáváme před půl 12.

 

Kontakt

ultras mechov ultrasmechov@seznam.cz