Liberec

27.12.2015 21:09

Na druhý svátek Vánoční nám vyšla velice oblíbená destinace a to Liberec. Výjezd byl vypsán zhruba dva týdny dopředu a během prvního dne se zaplnil autobus. Počet autobusů se nakonec zastavil až na čísle čtyři. V den utkání se scházíme před naším zimním stadionem v 13:15, nasedáme do autobusů a okolo půl druhé opouštíme brány areálu zimního stadionu. Cesta probíhá v klidu, popíjí se, občas se něco zazpívá a proběhne jedna zastávka. Hlavně se na telefonech sleduje utkání české dvacítky proti Rusku, a v sestavě reprezentace nechybí ani hradečák Filip Hronek hrající i za A tým. 

 Před libereckou arénu přijíždíme zhruba půl hodiny před utkáním, u turniketu (ano pouze jednoho) probíhají velice důkladné kontroly. Po příchodu do sektoru věšíme vlajky, k vidění jsou vlajky skupin Unit Boys, Fans HK Union a Fans Blešno. V našem kotli nás je něco okolo dvou set hlav a support začínáme rozjíždět klasicky tři minuty před utkáním. Support je od začátku relativně dobrý, střídáme chorály s pokřiky a zápas si užíváme. Dáváme branku, přesto jde náš support dolů, poslední minuty první třetiny nejsou z naší strany příliš dobré.

Hned po skončení třetiny se vydávám do zdejšího bufetu pro pití a ve frontě strávím celou přestávku. Několik fanoušků dokonce nestíhá začátek druhé třetiny a začátek je tedy takový pozvolnější. Poté opět rozjíždíme naši show, tu nám ale kazí místní securitka. Ta si během druhé třetiny přichází pro jednoho z našich kamarádů. To si samozřejmě nenecháváme líbit, zastáváme se ho a první mela je na světě. Padá i pár ran a místní fanoušci na to reagují pokřiky proti nám, ale security po chvíli opouštějí náš sektor. My se dál soustředíme na naše fandění. V  tu chvíli již prohráváme 2:3, ale náš support je i přesto relativně dobrý. Neříkám ale, že by to nemohlo být i lepší, druhá třetina ale končí.

Počítáme s nějakou akcí ze strany securitky a naše tušení bylo správné. Přicházejí společně s policii a druhá mela je na světě. V tomto případě padá ran více a končí to vyvedením fanouška ze stadionu. Poté již začala třetí třetina a my jsme na svých místech a opět rozjíždíme support. Ten hráčům pomáhá a je vyrovnáno, i naše fandění se vstřelenou brankou stoupá. Opět dostáváme branku a zase prohráváme, ale netrvá to dlouho a je zase vyrovnáno. Fandíme a ženeme hráče za třemi body, a ikdyž bohužel znovu inkasujeme, náši podporu hráčům to ještě více zvedá a v kotli probíhá fantastický večírek. Hráči bohužel již nevyrovnávají, ale to nic nemění na tom, že se bavíme, probíhá děkovačka a dále rozjíždíme večírek. Hala si vylidňuje, ale my stále zůstáváme, dáváme si ještě jeden chorál a pomalu opouštíme sektor. U východu ještě probíhá výměna názorů se securitkou. Poté zjišťujeme, kde je náš kamarád, který byl vyveden. Dozvídáme se, že byl odvezen na záchytku a muži zákona si ještě opisují občanky některých z nás. Říkáme jim naše názory na ně, vydáváme se k autobusu a vyjíždíme směr Hradec Králové. Cestou stavíme pouze jednou a do Hradce tedy přijíždíme okolo půl deváté. Někteří se vydávají na zbytek svátečního dne do restaurací, ostatní domů.

K fanouškům domácích se moc vyjádřit nelze, celý zápas sem slyšel pouze Libe a Libe a Liberec. Jejich chování mě zklamalo při zásahu pořadatelů, v takové to situaci by se měli i fanoušci různých klubů spojit.  

Výjezd z mého pohledu hodnotím pozitivně a těším se na vás u dalšího repportu.

Kontakt

ultras mechov ultrasmechov@seznam.cz