LIBEREC

07.10.2015 21:19

Máme tu další výjezd tentokrát do Liberce. Rozhodujeme se, že výjezd bude tematický. Vybíráme téma tepláková souprava. Den před utkáním se scházíme a vytváříme nápis naháči on tour. V den utkání se scházíme před zimním stadionem již ve dvanáct hodin. Přijíždějí dva autobusy a my postupně nastupujeme. Jeden autobus je určený pro rodiny s dětmi a druhý pro to ‘‘tvrdší jádro‘‘. Cesta do Liberce je velice klidná. Jako vždy se dostáváme do nálady popíjením alkoholických drinků. Cestou byly naplánovány dvě zastávky a obě se dodržují. Během zastávek se prodávají samolepky, které následně lepíme.

 Po příjezdu do Liberce se přesouváme před vchod, kde na nás čekají již security ve vojenském oblečení. Procházíme pečlivou kontrolou a přesouváme se do sektoru. Máme relativně dost času, a proto se můžeme občerstvit v místním bufetu. Po občerstvení se již scházíme v našem sektoru v počtu okolo  110 lidí s tím, že vidíme hradecké příznivce i v sektorech okolo.

 Začínáme fandit od samotného začátku, ale opět to není ono.  Jediné štěstí je, že na Liberecké i náš ne příliš kvalitní support stačí a děláme si tak domácí prostředí. Support se postupem času zlepšuje a my si tak utkání užíváme. Zdravíme Liberecké fanoušky klasickým ,,libe a libe a líbejte nám prdele‘‘. Na náš pozdrav odpovídají pokřikem ,,táhně te domů‘‘. Na to nemůžeme reagovat jinak než ,,my jsme tady doma“. Během třetí třetiny vytahujeme nápis ,,naháči on tour“ společně s kartoniádou v podobě hradecké vlajky. V ten okamžik se svlékáme do půl těla a rozpoutáváme peklo v našem sektoru. Vzduchem létají roztrhané tepláky a všichni si závěr utkání užíváme i přes to že naši hráči prohrávají.

Fandění domácích příliš hodnotit nebudu, jelikož není co. V jejich kotli jsou tři bubny a zhruba osmdesát hlav. Jediné co je slyšet je neustále bouchání do bubnu a tleskot. Abych domácím nekřivdil občas se ozve např. ,,Liberec‘‘ nebo zvuk trumpety od muže, který sedí vpravo od našeho sektoru.

 Po utkání se odebíráme zpět k autobusu. Před autobusem komunikujeme s fanouškem Liberce, který nám dává svojí vlaječku z auta. Na první a také jediné benzince cestou zpět ji pálíme. Poté již přijíždíme do Hradce, kde se vydáváme do místních hospod.

Na závěr bych řekl, že výjezd byl úspěšný ale příště fandit od první nikoliv od třetí třetiny. Když už za ty výjezdy platíme tak se pojďme bavit.  

Kontakt

ultras mechov ultrasmechov@seznam.cz