DERBY

06.03.2016 16:56

Dne 4.3.2016 nás čekal poslední zápas základní části a to s největším rivalem – Pardubicemi. Do karet nám hraje termín fotbalového derby, který je pouze o den déle. Vzniká tedy akce s názvem ,,Kdybys tak náhodou, měl pocit, že jsi sám´´ ve spolupráci s Ultras Hradec. Začínají se plánovat chorea jak na hokej tak i fotbal. V pátek ráno když se dodělávají naše prezentace, však dostáváme informaci, která nikoho z nás nepotěšila -  fotbalové derby je kvůli stavu trávníku zrušeno. A tak doděláváme naše prezentace a soustředíme se na hokejové derby.

 Všechna chorea jsou připravena a my můžeme na rozbruslení do restaurace. Již v 16:30 je část z nás na nádraží a čekáme na příjezd Pardubických. Vlakem přijíždí přibližně 150 perníkářů, což je opravdu hodně málo. Pokrok oproti minulému derby vidím v tom, že tentokrát mají megafon. Během pochodu se snaží něco rozjíždět, ale chorály většinou končí již po prvním opakování. Následujeme je téměř celý pochod, před zimním stadionem odpalují tuším dvě červené dýmovnice s celkem slušným efektem.

 Poté se již přesouváme dovnitř a připravujeme se na support.

Do začátku zbývá zhruba půl hodiny a sektor na stání je již zaplněn. Občas se něco zakřičí ale nic organizovaného. Ten pravý support začíná zhruba pět minut před utkáním. Hned při první pokřiku je poznat, že je tu derby a všichni chceme fandit naplno. Zdravíme perníkáře a ptáme se proč jich tak málo. Jejich sektor je sice zaplněn, ale při derby se čeká něco trochu jiného. Bylo zvykem zaplnění i přilehlého sektoru o stejné velikosti, plus plno dalších na sezení. To se tentokrát neděje a na zimním stadionu bylo okolo 300 pardubáků, což je opravdu málo.

 První deseti minutovka zápasu je z naší strany velice kvalitní. Střídáme chorály s pokřiky a probíhá velice dobrá zábava. Pardubice se také baví fanděním, ale bohužel jen spodní část kotle. Během první komerční přestávky jde nad hlavy první choreo. Bohužel špatně vytaženo. Na plachtě je k vidění Bolek Polívka a text s jeho hláškou z filmu Kurva hoši gutentag. U toho zdravíme pardubického gólmana Maxwella. Bohužel choreo je doplněno o Křemílka z další plachty. V ten moment náš support jde o něco dolů.

V první přestávce spravujeme choreo, které bylo poničeno, a v tom již začíná druhá třetina. Support je opět dobrý a nad hlavy jde další choreo. Tentokrát je to již Křemílek a Vochomůrka s šálou Hradečáci v ruce. Celé choreo je doplněno šálami všude na stadionu. Tato naše prezentace vyšla již na jedničku.

 Náš support pokračuje na dobré úrovni a to i díky prvnímu gólu tohoto derby. Ten sráží pardubické a jejich fandění jde znatelně dolů. Chvílema se opět rozjíždí fanatismus ve spodní části jejich kotle, ale již to není takové, my se bavíme až do konce třetiny.

Začátkem třetí části pokračujeme v našem supportu. Dáváme další gól a to náš support ještě zlepšuje. Nad hlavy jde třetí a také poslední prezentace. Pět kostlivců s vlajkami, choreo je doplněno vlajkami na tyčích v horní části kotle. 

Pardubický kotel vytahuje první část svého nápisu s textem ,,Další sezóna v hajzu“. Po chvíli jde nad hlavy druhá část ,,vedení už toho máme dost“. My u toho křičíme jméno majitele pardubického hokeje Romana Šmidberského a pokřik „Vaše slzy naše radost“. Nutno dodat, že vytažení textu bylo opravdu směšné jako obvykle.

 Přidáváme další branky a hala bouří. Nezastavuje nás ani gól v naší síti, halou projíždí hradecká vlna. V našem sektoru nechybí samozřejmě ani nahá těla. Končí zápas a užíváme si děkovačku s hráči, vyvoláváme oba gólmany a děkujeme jim. Voláme hráče zpět na ledovou plochu, Ti nám ukazují připravený taneček, poté si společně zařveme šalalalalalala Hradečáci a opouštíme halu.

 Mezitím již pardubičtí fanoušci nastoupili do autobusu a nechali se odvést na nádraží, kde na ně čekal již vlak a odvezl je směr Rokle u Parama. Po našem příchodu na nádraží již nikde nikdo nebyl a tak k ničemu nedochází. Jedeme tedy zpět do centra, nikde žádný perníkář. My odpalujeme pár dýmovnic a potulujeme se po městě. Stále nikoho nepotkáváme a okolo půl jedné se rozcházíme do svých domovů. 

Video klubu www.youtube.com/watch?v=_5_bI84Y5yo

 

Kontakt

ultras mechov ultrasmechov@seznam.cz