!!!DERBY!!!

25.10.2015 15:29

Dne 23.10.2015 nás čekalo východočeské derby v Pardubicích. Na tento zápas se chystáme dva týdny do předu s tím že nebudeme dělat žádnou velkou plachtu kvůli velikosti hostujícího sektoru v Pardubicích. Rozhodujeme se, že vyhlásíme výjezd v černém. Na domácím zápase s Vary tak byl vytažený nápis s textem: NA DERBY VŠICHNI V ČERNÉM, ODJEZD VLAKU 15:28 F.O.P.

  V den utkání se scházíme v šesti kusech na zimním stadionu v Hradci pro věci a vydáváme se směr Hlavní nádraží. Další lidé jsou v hospodách, kde si vytvářejí patřičnou náladu. Okolo patnácté hodiny už se pomalu ale jistě začínáme scházet na nádraží. Někteří fanoušci si nakupují zásoby piv na cestu. Někteří si kupují lístky na vlak, zatím co dalším jízdu platí Jiří Lála. Postupně nastupujeme do vlaku a čekáme na odjezd. Ten přichází s dvacetiminutovým zpožděním.

  Po příjezdu do Pardubic se společně scházíme před nádražím. Antikonfliktní tým se nám snaží něco říci, ale nikdo jim nevěnuje pozornost. Poté již v čele pochodu roztahujeme nápis MECHOVÁCI a vydáváme se směr zimní stadion. 

Na pochod se rozhodujeme vyzkoušet dva speakry což se ukazuje jako dobrý tah. Celou cestu na zimák zpíváme chorály. Bohužel je odpáleno velice malé množství pyrotechniky. Cestou si jednou sedáme a zdravíme pardubické spoluobčany. Po příchodu před zimní stadion již na nás čeká další várka Pardubáků. S tou si vyměňujeme pár názorů a přesouváme se dovnitř.

 V tom nastávají první problémy. Páni pořadatelé nám zabavují choreo z důvodu jeho hořlavosti. To že nám zabavili i zapalovače a my bychom jej neměli čím zapálit je věc jiná. Člověk který choreo nesl nebyl vpuštěn na stadion a byl mu odebrán lístek. Další z našich lidí nebyl vpuštěn kvůli elektronické cigaretě. Když si jí chtěl jít uklidit, nebyla mu dána vrácenka a i pro něj hokej skončil. Dovnitř se nedostal ještě jeden člen ale nikdo pořádně nevíme proč.

 Mezitím již probíhala první třetina. V té náš support nebyl příliš kvalitní. Pokud tedy mluvíme o sektoru pro hosty. Na druhé straně v sektoru 108 další část našich fans naopak předvádí skvělý support.

SECTOR 108

 Nenechávají se rozhodit ani příchodem pořadatelů a poté i těžkooděnci. Během první třetiny vytahujeme také nápis, který byl v čele pochodu. Trochu se divím, že tento nápis vpuštěn byl. Po první třetině se opět scházíme venku i s těmi, kteří nebyli vpuštěni. Zjišťujeme, co a jak a rozhodujeme se nevpuštěný nápis vytáhnout před halou. Znění nápisu bylo: KDYBY SE VE SPORTCE LOSOVALI NULY TAK STE V TV 2x TÝDNĚ. Po vytažení transparentu ho mačkáme a snažíme se jej zapálit.

  Na neustálou buzeraci policie a pořadatelské služby reaguje další fanoušek, který se rozhoduje zbytek utkání bojkotovat. Venku jsou již tedy čtyři ultrasáci. Ty se po výměně názorů se securitou odebírají do jedné z místních hospod. Tam sledují zbytek utkání v televizi. Po druhé třetině přichází další člen. V hospodě slavíme góly a nikdo z Pardubických na to nijak nereaguje. Při brance Pardubic je v hospodě naprosté ticho. Je vidět že to na předměstí opravdu “žije“ hokejem.

 Během druhé třetiny se support výrazně zlepšil. Hodně tomu přispěli dvě branky krátce po sobě. Díky tomu předvádíme skvělý support. I Nadále si zápas užívá sektor 108. K supportu se samozřejmě připojují i sektory 102 a 202, které se sektorem hostů sousedí a jsou plné Hradečáků. Během druhé třetiny jsme žádné choreo nevytáhli.

Mezi druhou a třetí třetinou se chystá kartonáda. Venku je relativně klid takže probíhá pouze občerstvování. Během třetí třetiny pokračujeme v kvalitním supportu. Nad hlavy zvedáme již zmiňovanou kartonádu.

 V našem sektoru nechybějí ani nahá těla. Ta jsou k vidění i v jiných sektorech plných Hradečáků. Po skončení zápasu si užíváme děkovačku s hráči. Po té následuje pokřik pojďte mezi nás. Na to reaguje krom hráčů, kteří se vrací z kabiny na ledovou plochu také sektor 108, který se přesouvá k našemu kotli. Znovu si užíváme děkovačku. Během té čelíme provokacím domácích fanoušků. To si samozřejmě nenecháváme líbit a domácí odcházejí s monokly.

  Poté se již přesouváme ven a za zpěvu oslavných chorálů jdeme na nádraží. Tam na nás již čeká vlak, který nás odváží do hlavního města Východních Čech.

  Domácí kotel nám opět ukazuje, že fandění tam nestojí za nic. Měli připravené jedno choreo. S textem Východní Čechy patří nám a uprostřed velké logo města. 

V choreografiích musím Pardubice za poslední dobu mírně pochválit. Je tam vidět určité zlepšení. To se však nedá říci o supportu kde je to přesně naopak. Dokonce už nedochází ani k jejich obvyklému tleskotu.

 Na závěr bych rád poděkoval všem, kteří dali do dnešního supportu vše. Byl to z první části sezóny jednoznačně nejlepší support a fanatismus. Velká pochvala patří sektoru 108, který si jel svojí vlastní show. Pořadatelům a Policii bych rád vzkázal, že náš svět nezničíte. Tento report nemůžu zakončit jinak než větou DERBY JE NAŠE!!!

 

Kontakt

ultras mechov ultrasmechov@seznam.cz