BRNO

18.02.2016 18:01

Když jsem se chystal k výjezdu na Kometu nevěřil jsem tomu že by mohl vyjet autobus. Přeci jenom středa lidé jsou v práci a dorazit v 15:00 na sraz by mohlo být pro některé obtížné. A tak nevím, co se stalo jestli příznivá cena nebo že se našim hokejistům daří. Podaří se nám naplnit dva autobusy a vyrážíme na naši cestu do Brna. Aby mohlo jet co nejvíce lidí vyrazili jsme nejdéle co jsme mohli a tak jsme zastavili jenom jednou což někteří z naší autobusové posádky podcenili a před Brnem se tvořila fronta u dveří z autobusu.

Když jsme zastavili před stadionem, chvíli se muselo počkat, než si všichni odskočí. Poté jsme chtěli jít k areně, ale byla tam rušná silnice a už byla tma. Nechtěli jsme riskovat, že nás přejede nějaký brněnský náklaďák a tak jsme zapálili 1 světlici, aby si nás auta všimla.

Pak kupujeme lístky, které stály 170 Kč, ale někteří zaplatí víc, protože s námi asi nepočítali a obsluha nemá na vrácení, což se těm, kteří stály v prvních řadách, vůbec nelíbí. Hodně z nás nemělo přesně na zaplacení, a proto se na pokladně musely nechávat vyšší částky. Na stadion projdete běžnou prohlídkou od pořadatelů. Security ve srovnání s Hradcem jako nebe a dudy, celý zápas jsem o nich neslyšel a byly naprosto v pohodě.

Sektor máme téměř plný, odhadoval bych to asi na 120 hlav hradeckých. K megafonu se staví Bíťa a v první třetině se náš support snad ani nezačal. Fandí asi tak 30 lidí. Ultras se snaží ostatní lidi strhnout, ale nedaří se.

Ve druhé třetině se však už dostáváme do správného tempa a fandíme z plných plic, ale početný a kvalitní brněnský kotel nám dnes nedá šanci vyhrát na tribuně a jasně ukázali, kdo je dnes doma. I přesto se snažíme rozjet si vlastní show, což se nám daří, ale jen do gólu, který inkasujeme ve 37.minutě a prohráváme 1:0.

Začátek třetí třetiny je úplně stejný jako začátek druhé třetiny snažíme se přehlušit domácí kotel, ale v našem počtu to dnes opravdu nejde. Náš support se na chvilku zarazí ve 44.minutě, kdy Kometa zvyšuje na 2:0. Po chvilce se opět vrátíme do starých kolejí, ale už to není ono. V mírně horším tempu jedeme až do konce, kdy nám domácí dávají třetí gól do prázdné brány.

Po zápase jsme na rozkaz policie drženi v sektoru ještě 15 minut, což někteří naši fanoušci nevydrží a začínají zbytečně urážet domácí. Když vyjdeme ven, přijde jeden Komeťák s nabídkou střetu, že když urážíme měli by jsme se postavit, ale dnes odmítáme, protože dnes jsme neměli sestavu připravenou k boji.

Poté odjíždíme cestou zpět v buse se někteří baví a někteří spí. O půl dvanácté se vracíme do HK a rozcházíme.

Kontakt

ultras mechov ultrasmechov@seznam.cz